2010. szeptember 3., péntek

Fuss Sportmano, fuss!


48 óra van hátra…. hogy több ezer futó társammal együtt várjam a rajtpisztoly eldörrenését.

Döntöttem elindulok a jubileumi NIKE félmaraton versenyen, mert ott a helyem. De még nem jött el az én időm, nem leszek szeptember 5-én félmaratonista. A harmadmaraton az én célom most, mert egy kedves fórum társammal, Petrával váltóban fogjuk lefutni a távot.
10-kor rajtolok a tömeggel és olyan fél 12 körül 13,9 kilinél, átadom neki a folytatás lehetőségét és a chipet is.
Őszinte leszek, félek. Nem, nem a táv hosszától. A csalódástól, hogy „csak” váltóban indulok, hogy nem futok be a célba, hogy nem lesz meg az élmény, az érzés. Persze nincs mit tenni, ha nem érzem, hogy menne a 21, nem indulhatok neki. Maximum ha nagyon jó formában vagyok, végig futom Petrával a maradék 7 kilométert is :) Mondjuk ez annyiból is jó megoldás lenne, hogy akkor nem kéne a cél és a váltóhely között utazgatnom….
Meglátjuk mi és hogy lesz, természetesen jövök majd a részletes beszámolóval.

Amúgy érezhetően fejlődöm, a 10 km körüli táv sima ügy, pont mint nemrég az 5. És ez nagyon jó érzés, 1 órán át simán futok, közben mindig hallgatok valami jó kis zenét. Általában random jönnek a számok, mert így szórakoztatóbb. Egy mókás Belga és egy andalgó PUF közé néha Madonna ugrik be, néha meg Lukács Laci üvölti, hogy már az sem érdekli, hogy be van rúgva… :)
És képzeljétek, holnap délelőtt átadnak egy újabb parkot a kerületünkben: szuper játszó, kosár, foci és gördeszka pálya, de ami a legjobb számomra, körbe futópálya lesz!

Tegnap meg is teszteltem azt a részét ami kész volt, hát ennyi élményem az összes futás alatt nem volt mint tegnap. A rekortánt keresztül szeli a gyalogos út, amin balról érkezett egy „bmx-es bandita :)”, és mondjuk olyan 40 cm távolságból rám üvöltött valami olyat hogy ÖÖÖHHHH, nagyon megijedtem, de egyet még pont előre ugrottam. Kérdem én, ha ő lát engem, - márpedig hófehér nadrágba és világoskék dzsekibe - szerintem, ez benne van a pakliban, miért nem áll meg ???
Egy nagy fekete kutyával is hosszan szemeztem, miközben azon filóztam mit kéne tennem, de elég ijesztően csinálhattam, mert a kutya feladta és ott hagyott.
Az i-re a pontot pár részeg próbálta feltenni, de ők öregek és kevesek voltak ehhez.
Mindenesetre kalandos egy futás volt, legalábbis az eddigiekhez képest:)


Hát nincs más hátra mint előre! A vissza számlálás megkezdődött az óra ketyeg: FUSS SPORTMANO, FUSS!

Hajrá Petra, hajrá MÖSZTE!
És hajrá mindenki, aki vasárnap futni fog!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése