2011. március 14., hétfő

Debrecenbe kéne menni, 21 kilométert futva tenni... I. Rotary félmaraton beszámoló.

Budapest, Mátyásföld 5:45 perc 3 fok

Normális esetben ilyenkor még mélyen alszom, esetleg ha véletlen úgy adódik, csak most kerülnék ágyba... De most kivételesen menetfelszerelésben állok az utcán és várom Tónit. Aki 1 órával ezelőtt ért haza a munkából, szóval 0 alvással jön félmaratonozni... Nem kell félteni, meg se kottyan neki az ilyesmi :)

Budapest, Újpalota 6:25 perc 6 fok

Egy laza késéssel sikerült bemutatkozni az eddig csak fórumról ismert sporttársainknak, Tzhnak és Krystának. Ezúton is sorry.
Kocsiból átcuccolás és már indul is a kis csapat Debrecenbe.

Útközben túrabeszámolókkal, versenyélményekkel szórakoztatjuk egymást. Laza 15 perces szundival ki is piheni magát Tóni :)

Debrecen, 9:00 9 fok

Megérkeztünk, parkolásra a versenyközponttól kb. 1 kilométerre van lehetőség. Semmi gond, az pár perc séta. Felvesszük a rajtcsomagot, körbe nézünk. Vissza séta a kocsihoz, hogy a bendőnket is megtömjük egy kis szendviccsel és csokival. Pakolgatunk, öltözködünk, kütyüt felszereljük és hoppá már el is ment az idő... Akkor irány a csomagmegörző és a RAJT!

Debrecen, 11:00 13 fok

Gyomromban már kellemesen repked a kis pillangó.. Biztos ismeritek ti is, ez nem az rossz fajta izgalom, hanem ami még kell is, egy kis egészséges versenydrukk. :)
Rajtnál kiderül, azért csak jól jön a rózsaszín sapi, mert egy fórumtárs, Sneci is ez alapján azonosít be. :)

Rajtpisztoly dördül és mi elindulunk, igen neki kezdek életem első hivatalos félmaratonjának. Biztos kell ez nekem? Menni fog? Na nem, ezt most nem engedhetem meg magamnak, nem kínlódunk, már csak futni kell :)

A stadionban tett kör után, hamar az állatkertben találjuk magunkat :) Neeem, nem az emberek viselkednek úgy, hanem valóban befutunk a debreceni állatkertbe, és szemezünk a kecskékkel és zebrákkal. Édesek nagyon, egyből mosolyt varázsolnak az arcomra.
Összesen 4 kört kell megtennünk, ami nekem segít a kilométerek legyűrésében. Már csak 4 kili ebből a körből, aztán már csak 3-szor ennyi és így tovább... Olyan szépen süt a nap, csodálatos idő van, a kedvünkért a tavasz is előbújt teljesen.
Sneci sporttársnővel kerülgetjük egymást, nagyon jól húz előre! Aztán a második kör vége felé lemaradok tőle.
A fejem nem készült rendesen a versenyre, mert folyton előbújik valami gonosz kis manó, aki olyanokon agyal hogy ez volt az utolsó, majd a Vivicittán is átnevezek a 12-re és át értékelem a terveim. Következő pillanatban már Lecsó dala, a napsütés, a mosolygó emberek olyan eufóriát okoznak, hogy azt leírni sem tudom... Szóval hangulatváltások vannak rendesen.
Körönként 2 frissítő állomás van, vízzel, energia itallal, szőlőcukorral és nápolyival, számomra ez teljesen megfelel :)
3. kör végén feltűnik Eszter, dob egy nagy pacsit, örülök hogy ő is ott van. Eszembe jut hogy ha eddig nem előzött meg Tóni, akkor bizony már nem is fog és mégsem ver rám egy kört! Bi-bi-bi :D

4. körnél mellém kerül egy srác, egy darabon együtt megyünk, utólag a nap végén derül ki, ő az edzésonline-ról Mike01 sporttárs :)


Egészen jól haladok néha simán tartom az 5:40-es tempót, még elképzelhető hogy meg lesz a 2 óra 8 perc. De a 18. kilométer környékén egy pukkanással kidurran az addig is erősen zavaró, frissen beszerzett vízhólyagom. Jajj, ez most nem kellemes, csíp és szúr és ááááá... na eszembe jut a jól ismert: "Nem fáj, csak másképp jó!" mondás. Itt erősen stílust váltok, mondhatni sántikálni kezdek, de haladok, ahogy csak tudok.

Debrecen, 13:11 14 fok


Tóni megpróbál lefotózni, de túl gyorsan száguldok az utolsó métereken :D

Átlépem a célkaput, kezem remeg, és igencsak elfáradtam. De nagyon boldog vagyok. A nyakamba érmet akasztanak,  Eszter szalad oda hozzám gratulálni és beszélgetni, de nem vagyok túl kommunikatív. :)
Tónival a fűbe heveredünk, amikor különös dolog történik...
A hangszóróból felcsendül a 'Most múlik pontosan' c. szám... ami erősen Édesapámhoz, illetve az ő elbúcsúzásához kötődik... :'( Először záporként öntik el az arcomat a könnyeim, de rájövök csak egy jel, hogy itt van látott és büszke rám. :) Köszönöm!Egy kis hamizás, sörözés, mekizés után útnak indulunk. Én nagyon kimerültem a nagy futkározásban :) Hazafelé még kellemeset csacsogunk, miközben gyönyörű naplementét nézhetünk.
Jó kis nap volt, köszi mindenkinek, köszi Nektek!

És köszönöm a telefonos, személyes, Edzésonline-on, FB-on tett dicsőitő, biztató szavakat nektek, tök jó fejek vagytok!Garmin:Nike:

6 megjegyzés:

 1. Hű Pöttöm, egyre jobban írsz :))) Igazán élvezetes volt olvasni, nem túl rövid, nem túl hosszú, frappáns, benne van minden amit érdemes volt tudnom :)))
  Cuki vagy :)
  Nagy pacsi !

  VálaszTörlés
 2. Ügyes voltál!!!!!!Az időd-nekem-írígylésre méltó!!!!

  VálaszTörlés
 3. Runka: köszi! Örülök, hogy tetszett :)
  Házisárkány: te is nagyon jól nyomtad, kocogunk mi még együtt szerintem ;)

  VálaszTörlés
 4. gratula!

  az tök jó h "névtelen" egyértelmű h runka volt :)))

  VálaszTörlés
 5. Nagy nagy Gratula

  VálaszTörlés