2011. március 31., csütörtök

Elhasználódott háziorvosomat, használható dokira cserélném!

Egy ragaszkodó vírus miatt kénytelen voltam ma orvoshoz menni. Ha már arra jártam, gondoltam megemlítem neki, hogy ősszel maratont szeretnék futni és tekintettel a szívem múltjára talán egy terheléses EKG nem ártana.
Erre a dokinő:
Jajj Viktória, tényleg maraton? Hát ez jól hangzik, persze azonnal megnézem hova is kéne mennie kardiológiára, vagy esetleg sportorvoshoz.
Na persze. Ha így reagált volna, akkor úgy viselkedne, mint egy közönséges háziorvos... De nem, sajnos a következő reakciót kaptam:

Ide figyeljen, terheléses EKG-ra a kardiológia küldi. Én meg csak olyan betegeket utalok kardiológiára, akiknek panaszuk van, vagy betegek. 

És tényleg. Ennyivel le is zárta ezt a témát. Nem izgatta se a szívem, se a futásom.
Na ne tudjátok meg mit ment végig a fejemben ... Hát nem elég, hogy valaki elővigyázatos? Muszáj konkrét akut panasznak lenni? Nem elég, hogy műtötték is a szívem?
Vagy én vagyok a hülye??


Szóval úgy döntöttem ideje lecserélni ezt az orvost, nem is értem mire várok 15 éve?

Addig is ha valaki tud javasolni egy sportorvost, esetleg kardiológust, akkor ne fogja vissza magát, kérem! De XVI. kerületi háziorvos is érdekel! :) Köszönöm!

2 megjegyzés:

  1. Dr. Polyák József, belgyógyász, kardiológus, XIII.

    VálaszTörlés
  2. Adjunk nevet a gyereknek. (ló)doktor pintér katalin a figyelmes háziorvos. Külön blogot érdemelne amit művel. Vagy ide is jó szívvel beajánlanám: http://praxis.blog.hu/

    VálaszTörlés