2011. május 5., csütörtök

Emelkedőre fel!

Debrecen után meggyőződésem volt, hogy a 4RUN sorozat 2. állomását a Szekszárdi Borvidék félmaratont sem hagyom ki. Mit nekem emelkedők, majd 21 kilométeren keresztül lesz időm megbarátkozni velük.
Aztán úgy a Vivicittá környékén elmúlt ez a nagy tettvágy, picit vissza lustultam. Persze volt bringa, torna, de a futásokat nem nyomtam úgy. Ezekben a napokban vált a maratonom is bizonytalanná, de ezt még nem kiabálom el, ezen még rágódnom kell.
Szóval végül a 21 kilométert váltóban futjuk egy kedves Futéria lakóval, Pátyalsó sporttárssal. Szép páros leszünk mondhatom, mintha a csiga meg a nyúl együtt nevezne egy versenyre :D
6.8 kilométer lesz az én részem, várom már nagyon!

Ideje volt picit össze kapni magam, így hétfőn haza tekertem, kicsit családoztam és futócuccba ugrottam. Várt a Szilas -patak és a naplemente.
Egészen más élmény a zöldbe futni, mint az aszfalton vagy kint a parkban a futó pályán.
Csicseregnek a madarak, úsznak a vadkacsák, minden rügyezik, zöldell. Eszméletlen szép.

Persze, nekem még igen sok koncentrációt igényel, hogy ne törjem ki a bokám és ne essek hasra. Ja meg a kutyák! Mit csinál az ember a kóbor kutyák ellen? Azon kívül, hogy jól megijed?

Tegnap délután is igyekeztem legalább egy minimális szintet csempészni az edzésembe. Zsolti kísért bicóval, tekeregtünk a kertes házak között reménykedtem némi emelkedőben, de érdekes mód csak a lefelé vitt mind :)
Azért beszúrtam két sprintet is a változatosság kedvéért, ami szerintem igen sikeres volt, mert 4 p/km alatt suhantam. :)
Zárásképp meg oda mentünk megint a Szilas-patak előtti emelkedőhöz és ott mentem le meg fel megdolgoztatva kicsit a szívem :)
Remélem majd megküzdök a szekszárdi emelkedőkkel is szombaton, hogy aztán büszkén fröccsözhessek ;) Majd beszámolok mindenről ígérem!

4 megjegyzés:

 1. A lefelén csak meg kell fordulni és máris fölfelé :)

  Szekszárd buli! Van benne sok durva emelkedő, de szuper lerohanós lejtő is. Utóbbit imádtam! Csak azért nem ordítottam, mert megijedtek volna a környéken a lakosok :P

  VálaszTörlés
 2. Egy apró megjegyzés: nem akarod átállítani a blogban, hogy a rendszeres kommentelőknek ne kelljen mindig beírni a captcha-t?

  VálaszTörlés
 3. Majd akkor én ordítok, biztos jó lesz! :) Beállítottam, köszi az észrevételt! :)

  VálaszTörlés
 4. MÉG van idő maratonra felkészülni, én a héten kezdtem el. Persze keménynek tűnik, és próbálok egy kis eszet keríteni magamnak és nem a 4 órán belüli teljesítést kitűzni most, hanem csak a teljesítést. A Nike+ edzéstervet nem értem, teli van 3-4 mérföldes futásokkal, heti öt edzés és abból egy hosszú. Helyette heti háromszor megyek futni, most 1-2 hétig 16 km-eket, aztán az egyiket fel kellene tornászni a falig június végéig, július elejéig, majd a falon átmenni 35-38-ig július-augusztusban.

  VálaszTörlés