2011. május 12., csütörtök

Garmin to Nike+

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én szeretem 'monitorozni' a futásaim. És ahogy elnézem a futó társakat, ezzel nem vagyok egyedül.
2 hónapnyi kocogás után elkezdtem a Nike kütyüt használni, az Ipod alkalmazással. Aztán karácsonyra megkaptam a Garmin órát. Így azóta két rendszeren is rögzítettem a futkosásokat. Sokan kérdőjelezték meg, hogy normális vagyok?? Mi a fenének? Nem tök jó a Garmin? De kiváló, csak idő közben megszerettem a Nike + Runs kis dolgait, a különböző kihívásokat, kis versenyeket, a színsávokkal jelzett elérhető szinteket. Ezek engem mind-mind motiválnak.


Ja és ugye nem utolsó sorban postol Facebookra azonnal :) Persze ez sok ismerőst baromira idegesíthet, ők majd ezt eltüntetik, de ha már 1-2 emberre hat, hogy nézd már a kis csaj megint ment és csinálja.. akkor már megérte, nem?

Sajnos mostanában okozott bosszúságot a Nike kütyü, mert mondjuk 2 kilométer után nem mért semmit. Már kezdtem úgy lenni vele, hogy akkor ok, feladom. Aztán a futóblogon remek dolgot olvastam :) A garminról az edzéseket át tudom konvertálni a nike+ programjába!
(Hogy ez mennyire rosszalkodás azt nem tudom, természetesen ha ez fájó valakinek jelezze, hogy ne reklámozzam :))


A program a következő linken érhető el:


És így néz ki ( Ha nem jelenik meg a program, csak a leírás az adblockert ki kell kapcsolni!):


Én a Garmin activity ID lehetőséget szoktam választani, ahova az edzés azonosítót töltöm fel. Simán az edzés link végéből másoljátok be a számot. Múltkor ez nem ment valamiért, így kénytelen voltam kipróbálni az első opciót.
Ha a Garmin TCX file checkboxot pipáljuk be: akkor le kell töltenünk a TCX filet, amit a Garmin edzés részletein belül, az exportálás fület választva tehetünk meg. Jegyezzük meg, hogy hova mentettük, mert onnan kell feltöltenünk a programba.

Ezután már csak a Nike azonosítónkat kell megadni, majd a Convert & Upload gombra kattintva feltölteni az edzésünket.

Én nagyon örültem neki, remélem Ti is. Azóta csak a Garmint viszem magammal futni és nem bosszankodom, hogy csak a fele futásom kerül be a Nike cucerájba. Mondjuk lehet csak a chip merült le, de az meg ne tegye ezt 1 év alatt. :/

Most már a Nike is szépen lejátsza a futásokat:Most már csak akkor viszem az Ipodot, ha zene kell, de előbb utóbb erre is keresek majd kisebb kütyüt.1 megjegyzés:

  1. Én is áldom a napot, amikor megtudtam ezt a linket. Azóta nem bénázok az ipoddal, csak a Garminról töltök mindent.

    VálaszTörlés