2012. február 29., szerda

Egy kis torna téma

Már régóta tervezek erről a témáról is írni, hogy akár kereszt edzés akár alakformálás, jól jöhet egy kis torna infó.

A régi bevált RR,alias Rubint Réka edzés amit én most már lassan 4 éve használok, kb. 5 dvd és 3 magazin anyagát tudom variálni. Van 1-2 barátnőm akit segítek a torna elkezdésében és kaja megszorításban tanácsokkal, edzés tippekkel ellátni. Úgy tűnik, hogy a fokozatosság elve, azaz kicsivel kezdeni fokozatosan emelni bevállik. Már 1 hónap alatt centikben mérhető a változás! Ugye Zsuzsi? :)

Pár hónapja Soginőm segítségével bukkantam rá Péntek Eni - tornavideo.hu edzéseire. Nézzétek  ITT. Ez a tipikus, hogyan csináld ki magad 20 perc alatt kategória :) Nagyon fárasztó, de utána felpezsdít komolyan egy kemény intervallum edzés. Enitől lehet kérni edzéstervet is emailben, és étkezési tanácsokkal is tele van az oldala! Tényleg nagyon hasznos, nézelődjetek !

Egyik kedvencem amúgy ez:
A 3. gyakran használt torna, a Nike Training Club, de ez igazán Ipod, Ipad, vagy Iphone kütyüvel használható jól. Különböző nehézségi szintek, különböző típusú tornák válaszhatóak. Minden egyes gyakorlat sor, megnézhető videón, 1-2 percig kell egy bizonyos feladatot csinálni és jellemzően 30 illetve 45 perces edzések vannak. Szerintem ez az ami akár Pasiknak is jó lehet, nem érzik olyan "tornadresszes aerobicos"nak az egészet... A Lányomnak is ez a kedvence :)

Kis ízelítő:
Ti milyen edzéseket csináltok? Mik a tapasztalatok?

3 megjegyzés:

 1. Én a legegyszerűbb, sajátsúlyos edzésekben hiszek leginkább. Ehhez kitűnő "szakirodalom" a Fegyencedzés című könyv, de a Cross-Fit és a BodyRock is hasonlóak, bár utóbbiak olykor edzőtermi kellékeket is igényelnek.

  A lényeg a rendszeresség. Alkalomszerű ugribugritól senki ne várjon eredményt, de napi néhány perc is csodákra képes ha valóban betartjuk (és közben nem eszünk meg mindennap két csokitortát :P )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fegyencedzést a kollégám is javasolta már, majd megkukkantom. A tornavideo.hu is hasonló mint a Bodyrock, de néha azt is szoktam, csak az tényleg 20 perc alatt öl meg :)

   Pontosan, sztem heti 3 alkalom már elég lehet, főleg ha az ember lánya még futkározik is hozzá :)

   Milyen kár, hogy ilyen csodás dolgok mint a csokitorta tiltólistán vannak. :(

   Törlés
  2. Hááát...nálam nincs tiltólista és ez meg is látszik :D

   Törlés